Malaysia's Best Promotions and Deals Website

ePenjana: Tebus RM50 kredit Melalui Boost, GrabPay atau Touch ‘n Go eWallet

Boost Promotions
Deal Score+1
Deal Score+1

Rakyat Malaysia boleh menebus RM50 kredit ePenjana bermula 31 July daripada tiga penyedia perkhidmatan e-dompet yang dipilih kerajaan.

Menteri Kewangan, Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz, berkata tiga penyedia perkhidmatan e-dompet yang terpilih untuk melaksanakan inisiatif itu ialah Boost, GrabPay dan Touch ‘n Go eWallet.

Program itu katanya akan dilaksanakan dengan kerjasama aplikasi pengesan kontak COVID-19 MySejahtera.

Image may contain: 1 person, text that says 'penjana Ke Get Ready Untuk Tuntut ePENJANA RM50 Besok! Harilagi Untuk Ganjaran Rebut Ekstra!'

ePenjana: Claim from Boost, Step by Step
The Steps: https://mypromo.my/epenjana-boost

“Untuk memohon kredit, setiap pemohon mesti memuat turun salah satu dari tiga eDompet berkenaan serta memuat turun dan menggunakan aplikasi MySejahtera.

“Inisiatif ini terbuka kepada rakyat Malaysia yang berumur 18 tahun dan ke atas, serta berpendapatan kurang daripada RM100,000 setahun,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Tengku Zafrul berkata, program dengan peruntukan sebanyak RM750 juta kredit ePENJANA itu adalah salah satu inisiatif di bawah Pelan Pemulihan Ekonomi Jangka Pendek (PENJANA) yang bertujuan untuk membantu merancakkan perbelanjaan pengguna di Malaysia.

EDM 0110

Setiap pemohon yang layak katanya, boleh menebus RM50 kredit ePENJANA daripada salah satu penyedia perkhidmatan e-Dompet terpilih yang ditetapkan kerajaan.

“Pemohon yang layak juga akan menerima padanan insentif tambahan

bernilai RM50 dalam bentuk rebat tunai, baucar dan/atau mata ganjaran sepanjang tempoh kempen.

“Tempoh memohon RM50 kredit ePENJANA adalah dari 31 Julai hingga 24 September 2020, manakala tarikh akhir penggunaan ePENJANA adalah pada 30 September 2020,” katanya.

Lazada x ePenjana Touch ‘n Go eWallet Voucher
All Here: https://bit.ly/LzdDaily
Collect RM20 + Free Shipping Vouchers NOW!

110243922 1178591669194380 5562815955762022187 n.png? nc cat=104& nc sid=ca434c& nc ohc=Ifmh V1oIbIAX zVKt6& nc ht=scontent.fkul16 1
Collect ePenjana Vouchers at Lazada. Just tap Collect
ePENJANA

ePenjana: Claim from Touch ‘n Go eWallet, Step by Step
The Steps: https://mypromo.my/epenjana-tng-ewallet

Tambahnya, pemohon disaran memuat turun dan mengemas kini data di dalam aplikasi MySejahtera, manakala peniaga dan peruncit perlu menghubungi penyedia perkhidmatan e-Dompet yang berkenaan, dan mendapatkan kod QR MySejahtera bagi memastikan urus niaga ePENJANA yang lancar di kedai-kedai mereka.

“Rakyat juga diingatkan bahawa bagi tujuan pelaksanaan ePENJANA, Kementerian Kewangan hanya mengiktiraf aplikasi MySejahtera, Boost, GrabPay dan Touch ‘n Go eWallet. Pastikan data peribadi hanya dikongsi dengan aplikasi yang rasmi dan sahih,” katanya.

SIARAN MEDIA: Program RM750 Juta Kredit ePENJANA Untuk Rakyat Malaysia

Image

Image

Sign Up for New Accounts and Get Rewarded
mypromo.my: Referral Codes Center
Get Rewarded When you sign up with Referral Codes
Boost Promotions
SaveSavedRemoved 2

Tags:

admin

admin

mypromo.my
Logo